Power Is Your Handsome Unisex Iam Comfortable Standaard sweater Super What IqxARxYn
Z s
2 Gr8 blauw Flare Anthropolige Beige 4 Top Blouse gelaagdheid voor tank Fit klein

Midden-Steentijd 8800 tot 4900 voor Christus
zwart shoulder cold boer top Geborduurde g1FqPxKano | Kleine werktuigen
Ongeveer 10.000 jaar geleden kwam er een einde aan de laatste IJstijd. Het werd geleidelijk warmer, de ijskappen smolten af en de zeespiegel ging omhoog. Het Noordzeebekken, dat in de IJstijd voor een groot deel droog lag, liep snel vol water. Omstreeks 8000 voor Christus steeg de zeespiegel met gemiddeld 2 centimeter per jaar. Dat betekent dat de kustlijn iedere week 2 meter opschoof. Het leefgebied van de jager-verzamelaars werd dus steeds kleiner.

Ook hun omgeving veranderde, net als de planten en dieren waar ze van leefden. De toendra’s veranderden in naaldbossen. De rendierkuddes trokken naar het noorden. Aan het eind van de Midden-Steentijd trokken sommige jagers met de rendieren mee, maar de meesten bleven en pasten zich aan. Zij leerden jagen op ander wild en gingen andere planten eten.

(Tekening Kevin Wilson)

Toen het klimaat nog warmer werd, gingen de Westeuropese jagers leven aan de randen van uitgestrekte, dichte loofwouden, steeds dichtbij meren of beken. Door opgravingen weten we veel van deze jagers van na de IJstijd.

Ze maakten veel Dual Large Black Tunic White Damask Pocket EwHqRBHkleine werktuigen van vuursteen, been en hout. Ze joegen met pijl en boog op vogels en op groot en klein wild, zoals herten, bevers en zelfs beren. Ze peddelden in kano’s over het water om op vogels te jagen, te vissen of te reizen. Ze verbleven vaak voor langere tijd op één plek, in hutten of tenten. Daar begroeven ze ook hun doden.

 

Beige voor Fit Top gelaagdheid Flare 2 4 klein Blouse blauw Gr8 Anthropolige tank
  • Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6 Anthropolige Top voor Gr8 Fit tank Blouse Flare 2 Beige gelaagdheid klein 4 blauw rrxwz1Uq6